_ΠΙΤΣΟΛΟΥΛΟΥΔΑ
Υλικά
Για το ζυμάρι
Για τη σάλτσα
Για το γέμισμα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα άλευρα με την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το νερό (χλιαρό) συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και βάζουμε μια κουταλιά στο κέντρο του ανοιγμένου φύλλου. Προσθέτουμε την γαλοπούλα, φέτες κασέρι, πιπεριές, φέτα και καλαμπόκι. Χαράζουμε σταυρωτά την ζύμη περιμετρικά και διπλώνουμε τα 4 κομμάτια ώστε να σχηματίσουμε ένα λουλούδι που κλείνει την γεμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.
Για το ζυμάρι
- 1 ποτήρι αλεύρι χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 ποτήρι αλεύρι Κίτρινο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 3/4 ποτήρι χλιαρό νερό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για το γέμισμα
- 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 150 γρ. κασέρι
- 150 γρ. φέτα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 100 γρ. καλαμπόκι
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα άλευρα με την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το νερό (χλιαρό) συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και βάζουμε μια κουταλιά στο κέντρο του ανοιγμένου φύλλου. Προσθέτουμε την γαλοπούλα, φέτες κασέρι, πιπεριές, φέτα και καλαμπόκι. Χαράζουμε σταυρωτά την ζύμη περιμετρικά και διπλώνουμε τα 4 κομμάτια ώστε να σχηματίσουμε ένα λουλούδι που κλείνει την γεμισή μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.