_ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαργαρίνη μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε την φαρίνα, το αλάτι, το αβγό, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τις πιπεριές, τρίβουμε τα καρότα και το κασέρι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί με το λάδι. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε όχι πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ ή με ένα μπωλ στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε με τα λαχανικά ή/και τα λουκάνικα. Διπλώνουμε και κλείνουμε σε ημικυκλικά κομμάτια Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου.
- 1 Φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 αβγό
- 1 στραγγιστό γιαούρτι (200γρ)
- 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (250γρ)
- 400 γρ, τυρί κασέρι
- κόκκινη και πράσινη πιπεριά
- 2 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
- 1 μικρό κομμάτι λάχανο
- 2 καρότα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαργαρίνη μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε την φαρίνα, το αλάτι, το αβγό, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τις πιπεριές, τρίβουμε τα καρότα και το κασέρι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί με το λάδι. Ανοίγουμε την ζύμη μας σε όχι πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ ή με ένα μπωλ στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε με τα λαχανικά ή/και τα λουκάνικα. Διπλώνουμε και κλείνουμε σε ημικυκλικά κομμάτια Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου.