keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_TRIFLE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

  • 50 gr αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
  • 120 gr σκληρό κέικ σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένες φράουλες
  • 1 πακέτο ζελέ με γεύση φράουλας
  • 2 ποτήρια ζεστό και 1 ποτήρι κρύο νερό
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ
  • 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 50 gr αγνό βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού ροζ γλυκό πιπέρι
  • 6 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 120 gr στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • τρούφα σοκολάτας για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κέικ σοκολάτας. Προσθέτουμε τις φράουλες , το ανθόνερο και το λικέρ φράουλας. Μέσα σε ζεστό νερό διαλύουμε το ζελέ φράουλας.
Προσθέτουμε και το κρύο νερό και μετά όλο μαζί το βάζουμε στο μπωλ με το κέικ.
Βάζουμε το τελικό μίγμα σε μικρά μπωλ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Αναμιγνύουμε το κακάο με 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη, το τζίντζερ και το ροζ πιπέρι. Αναμιγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα μπωλ και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Κρυώνουμε την κρέμα αυτή καλά.
Βάζουμε καλή ποσότητα κρέμας στα μπωλ με το μίγμα κέικ-ζελέ. Προσθέτουμε  4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη στο γιαούρτι μέσα σε ένα μπωλ μαζί με τον χυμό λεμονιού. Το ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε στα ήδη υπάρχοντα μπωλ.  Διακοσμούμε προαιρετικά με τρούφα σοκολάτας.

Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture