_ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ
Σε αυτό το βίντεο θα δεις 2 διαφορετικούς τρόπους να
φτιάξεις Τιραμισού. Έναν πιο πολύπλοκο με δικό σου σπιτικό παντεσπάνι και έναν
πιο απλό με έτοιμα μπισκοτάκια σαβαγιάρ. Δες το βίντεο διάλεξε ένα από τα 2 και
“Καλή επιτυχία!”
Τυραμισού με σπιτικό παντεσπάνι
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για το σιρόπι
Για την γέμιση
Εκτέλεση
1) Σπάζεις τα αυγά σε ένα μπολ και χωρίζεις τους κρόκους με τα χέρια μέχρι να πέσει το ασπράδι και τον κρόκο σε άλλο δοχείο, 2) Πρώτα θα προθερμάνεις το φούρνο και χτυπάς στο μίξερ το ασπράδι των αυγών με ζάχαρη για να γίνει μαρέγκα, 3) Όταν το μείγμα πάρει άσπρο χρώμα θα το αδειάσεις σε μπολ, 4) Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και μετά προσθέτεις κακάο στο μείγμα, 5) Χτυπάς το μείγμα μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα και αδειάζεις μέσα την μαρέγκα τώρα ανακατεύεις, 6) Σε άδειο μπολ βάζεις αλεύρι με το μπέικιν και βανίλια ανακατεύεις κι ρίχνεις τα υλικά αυτά στο μείγμα με την μαρέγκα, 7) Ανακατεύεις με κουτάλι κάνοντας απλές κυκλικές κινήσεις, 8) Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνεις λίγο αλεύρι και βάζεις σε αυτό το μείγμα, 9) Βάζεις το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και μέχρι να ψηθεί θα φτιάξεις το σιρόπι,
Για Το Σιρόπι
1) Σε ένα άδειο μπολ το γεμίζεις με νερό και βάζεις καφέ και ζάχαρη μετά ανακατεύεις. 2) Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και κόβεις με μαχαίρι γύρω-γύρω κι ύστερα θα αναποδογυρίσεις το ταψί για να βγάλεις το παντεσπάνι. 3) Κόβεις το παντεσπάνι στην μέση γύρω-γύρω και χωρίζεις το επάνω μέρος με το κάτω μέρος κι θα βάλεις πάνω από το κάτω μέρος το σιρόπι. Για Την Κρέμα: 1) Σε μπολ του μίξερ αδειάζεις κρέμα γάλακτος και το χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί κι θα το βάλεις σε άλλο μπολ. 2) Μετά χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με το τυρί κρέμα και αργότερα θα βάλεις μέσα σε αυτά τα υλικά κι την σαντιγί. 3) Θα τα χτυπήσεις όλα μαζί στο μίξερ και στρώνεις με σπάτουλα αυτό την βάση από το παντεσπάνι. 4) Με το άλλο επάνω μέρος κομματιού από το παντεσπάνι θα το βάλεις στην βάση σαν σάντουιτς και θα βάλεις το σιρόπι από πάνω στο παντεσπάνι. 5) Ξανά θα πασαλείψεις το επάνω μέρος με κρέμα και μετά θα βάλεις κακάο. 6) Κόβεις κομμάτι και είναι έτοιμο να το φας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΛΗ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Υλικά
Εκτέλεση
1) Βάζεις σε μπολ μαζί κρέμα τυρί και γιαούρτι μετά ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις. αυτή είναι η κρέμα σου. 2) Σε ένα άδειο μπολ γεμίζεις το καφέ και βουτάς ολόκληρο ένα-ένα έτοιμο μπισκοτάκι σαβαγιάρ για 2-3 δευτερόλεπτα κι μετά θα τα βάλεις σε πιάτο. 3) Θα στολίσεις από πάνω τα μπισκοτάκια με κρέμα. 4) Θα βάλεις μερικά έτοιμα μπισκοτάκια σε οριζόντια φόρα πάνω από την κρέμα σαν σάντουιτς. 5) Μετά κι άλλη κρέμα από πάνω και κακάο τώρα είναι έτοιμα.
Τυραμισού με σπιτικό παντεσπάνι
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 7 αυγά
- 350γρ ζάχαρη
- 3 κουταλιές κακάο
- 250γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1 βανίλια
- 20γρ baking powder
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για την γέμιση
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 200 γρ άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
Εκτέλεση
1) Σπάζεις τα αυγά σε ένα μπολ και χωρίζεις τους κρόκους με τα χέρια μέχρι να πέσει το ασπράδι και τον κρόκο σε άλλο δοχείο, 2) Πρώτα θα προθερμάνεις το φούρνο και χτυπάς στο μίξερ το ασπράδι των αυγών με ζάχαρη για να γίνει μαρέγκα, 3) Όταν το μείγμα πάρει άσπρο χρώμα θα το αδειάσεις σε μπολ, 4) Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και μετά προσθέτεις κακάο στο μείγμα, 5) Χτυπάς το μείγμα μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα και αδειάζεις μέσα την μαρέγκα τώρα ανακατεύεις, 6) Σε άδειο μπολ βάζεις αλεύρι με το μπέικιν και βανίλια ανακατεύεις κι ρίχνεις τα υλικά αυτά στο μείγμα με την μαρέγκα, 7) Ανακατεύεις με κουτάλι κάνοντας απλές κυκλικές κινήσεις, 8) Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνεις λίγο αλεύρι και βάζεις σε αυτό το μείγμα, 9) Βάζεις το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και μέχρι να ψηθεί θα φτιάξεις το σιρόπι,
Για Το Σιρόπι
1) Σε ένα άδειο μπολ το γεμίζεις με νερό και βάζεις καφέ και ζάχαρη μετά ανακατεύεις. 2) Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και κόβεις με μαχαίρι γύρω-γύρω κι ύστερα θα αναποδογυρίσεις το ταψί για να βγάλεις το παντεσπάνι. 3) Κόβεις το παντεσπάνι στην μέση γύρω-γύρω και χωρίζεις το επάνω μέρος με το κάτω μέρος κι θα βάλεις πάνω από το κάτω μέρος το σιρόπι. Για Την Κρέμα: 1) Σε μπολ του μίξερ αδειάζεις κρέμα γάλακτος και το χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί κι θα το βάλεις σε άλλο μπολ. 2) Μετά χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με το τυρί κρέμα και αργότερα θα βάλεις μέσα σε αυτά τα υλικά κι την σαντιγί. 3) Θα τα χτυπήσεις όλα μαζί στο μίξερ και στρώνεις με σπάτουλα αυτό την βάση από το παντεσπάνι. 4) Με το άλλο επάνω μέρος κομματιού από το παντεσπάνι θα το βάλεις στην βάση σαν σάντουιτς και θα βάλεις το σιρόπι από πάνω στο παντεσπάνι. 5) Ξανά θα πασαλείψεις το επάνω μέρος με κρέμα και μετά θα βάλεις κακάο. 6) Κόβεις κομμάτι και είναι έτοιμο να το φας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΛΗ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Υλικά
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 ποτήρι καφέ εσπρέσο
- 3 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
1) Βάζεις σε μπολ μαζί κρέμα τυρί και γιαούρτι μετά ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις. αυτή είναι η κρέμα σου. 2) Σε ένα άδειο μπολ γεμίζεις το καφέ και βουτάς ολόκληρο ένα-ένα έτοιμο μπισκοτάκι σαβαγιάρ για 2-3 δευτερόλεπτα κι μετά θα τα βάλεις σε πιάτο. 3) Θα στολίσεις από πάνω τα μπισκοτάκια με κρέμα. 4) Θα βάλεις μερικά έτοιμα μπισκοτάκια σε οριζόντια φόρα πάνω από την κρέμα σαν σάντουιτς. 5) Μετά κι άλλη κρέμα από πάνω και κακάο τώρα είναι έτοιμα.