keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ χρυσό
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Προετοιμασία μαγιάς
Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό (όχι καυτό) και λίγο αλεύρι για να γίνει πολτός.
Αφήνουμε τον πολτό σκεπασμένο σε ζεστό χώρο (30ο C) για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.

Ζύμωμα
Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το γάλα ζεστό, λίγο αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ κοπανισμένα και το αλεύρι τμηματικά. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και μετά προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο ζεστό, αφού το λιώσουμε. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό χώρο (30ο C) μέχρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες περίπου. Αφού φουσκώσει πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξίδες ή σε κουλούρες. Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30΄-60΄σε ζεστό χώρο (30ο C). Τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800ο C για 25΄-30΄.

Picture


Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture