keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ

Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ χρυσό
  • 50 ml. νερό χλιαρό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. μαγιά νωπή
  • 80 ml γάλα
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 10 γρ. αλάτι

Μικρές συμβουλές
  • Προσέχουμε να μην έρθουν σε επαφή το αλάτι και η μαγιά
  • Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2-3 ώρες σε ζεστό χώρο
  • Αφήνουμε τις πλεξούδες σε ζεστό χώρο για 1-2 ώρες περίπου να φουσκώσουν
  • Πριν βάλουμε τις πλεξούδες για ψήσιμο τις αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και κάνουμε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το μαχλέπι, το κακουλέ, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό βούτυρο γύρω από το ζυμάρι, ζυμώνοντας συγχρόνως. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 2-3 ώρες. Αμέσως μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε το ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε τρία μέρη και τα κάνουμε πλεξούδες ή στεφανάκια. Τοποθετούμε σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για μισή  με μία ώρα. Αλείφουμε τα τσουρέκια με κρόκο αβγού και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c  για 20 λεπτά.

Picture


Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture