ΤΡΟΥΦΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το σιρόπι. Βράζουμε δηλαδή το νερό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Όταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη μαρέγκα και 200 gr. από την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ο C. Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε (το γλυκό ζεστό, το σιρόπι κρύο). Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τρούφα.
- 2 κούπες φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 4 αυγά
- 1/2 βιτάμ
- 6 κουτ.σούπας γάλα
- 2 βανίλιες
- 300 gr. τρούφα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το σιρόπι. Βράζουμε δηλαδή το νερό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε τους κρόκους, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Όταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη μαρέγκα και 200 gr. από την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ο C. Όταν ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε (το γλυκό ζεστό, το σιρόπι κρύο). Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τρούφα.