_ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΛΦΕΙ
Υλικά
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά ένα φύλλο κρούστας (σφολιάτα) που το έχουμε αλείψει με ένα κρόκο αυγού και το έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη, το νισεστέ, το λικέρ και το προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά.
Μόλις δέσει μοιράζουμε το μίγμα σε 3 διαφορετικά μπώλ. Βάζουμε σε κάθε μπώλ και από ένα είδος σοκολάτας (κουβερτούρα-γάλακτος-λευκή). Βάζουμε τα μπώλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας μια κουταλιά από κάθε σοκολάτα με ένα κομμάτι από το φύλλο κρούστας επάνω.
- 2-3 κουτ. σούπας Νισεστέ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 600 ml γάλα (2 1/2 κούπες)
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 στίκ βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250 gr ζάχαρη (1 1/2 φλιτζάνι)
- 6 κρόκους αυγών
- 50 gr αγνό βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 90 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 90 gr σοκολάτα γάλακτος φουντούκι
- 90 gr σταγόνες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά ένα φύλλο κρούστας (σφολιάτα) που το έχουμε αλείψει με ένα κρόκο αυγού και το έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος μαζί με την βανίλια σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, την ζάχαρη, το νισεστέ, το λικέρ και το προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά.
Μόλις δέσει μοιράζουμε το μίγμα σε 3 διαφορετικά μπώλ. Βάζουμε σε κάθε μπώλ και από ένα είδος σοκολάτας (κουβερτούρα-γάλακτος-λευκή). Βάζουμε τα μπώλ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας μια κουταλιά από κάθε σοκολάτα με ένα κομμάτι από το φύλλο κρούστας επάνω.