_ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα patisserie
Για το γλάσο σοκολάτας
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε ξεχωριστά από τα ασπράδια τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Στο μείγμα της ζάχαρης και των κρόκων ρίχνουμε τις κουταλιές νερού και λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι τις βανίλιες και το μπέικιν ανακατεύοντας αυτή τη φορά με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τη μαρέγκα από τα ασπράδια.
Σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180ο C για 20 με 25 λεπτά.
Ετοιμάζοντας την κρέμα patisserie και το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε τα 500ml γάλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ενώνουμε με το μείγμα που σχηματίσαμε και στη συνέχεια το επαναφέρουμε στη φωτιά. Αναδεύουμε κυκλικά το μείγμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καθώς και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε για ένα λεπτό το μίγμα στη φωτιά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Σε σκεύος προσθέτουμε το γάλα και τις κουβερτούρες και τις διαλύουμε σε δυνατη φωτιά σιγά και ομοιόμορφα. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Στο κάτω μέρος από το παντεσπάνι προσθέτουμε την κρέμα και στη συνέχεια το πάνω παντεσπάνι. Περιχύνουμε το γλυκό τέλος, με το γλάσο σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για το παντεσπάνι
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη (350γρ)
- 1 ½ ποτήρι αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία (250γρ)
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Για την κρέμα patisserie
- 1 λίτρο γάλα
- 70γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 60γρ Νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- ½ ποτήρι ζάχαρη (120γρ)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 2 κρόκους αυγού
Για το γλάσο σοκολάτας
- 2 κουβερτούρες (250γρ)
- ½ ποτήρι γάλα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο φρέσκο βούτυρο
Μικρές συμβουλές
- Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι αφού έχει κρυώσει.
- Προσθέτουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει.
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε ξεχωριστά από τα ασπράδια τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Στο μείγμα της ζάχαρης και των κρόκων ρίχνουμε τις κουταλιές νερού και λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι τις βανίλιες και το μπέικιν ανακατεύοντας αυτή τη φορά με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τη μαρέγκα από τα ασπράδια.
Σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180ο C για 20 με 25 λεπτά.
Ετοιμάζοντας την κρέμα patisserie και το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε τα 500ml γάλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ενώνουμε με το μείγμα που σχηματίσαμε και στη συνέχεια το επαναφέρουμε στη φωτιά. Αναδεύουμε κυκλικά το μείγμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καθώς και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε για ένα λεπτό το μίγμα στη φωτιά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Σε σκεύος προσθέτουμε το γάλα και τις κουβερτούρες και τις διαλύουμε σε δυνατη φωτιά σιγά και ομοιόμορφα. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Στο κάτω μέρος από το παντεσπάνι προσθέτουμε την κρέμα και στη συνέχεια το πάνω παντεσπάνι. Περιχύνουμε το γλυκό τέλος, με το γλάσο σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!