_ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για το σιρόπι
Για την κρέμα
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Φροντίζουμε τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τμηματικά τους κρόκους των αυγών στη μαρέγκα χτυπώντας παράλληλα το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε στο μείγμα τις κουταλιές κακάο και αναδεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την ανάδευση στο μίξερ. Προσθέτουμε τέλος, το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη βανίλια και το μπέικιν στο μείγμα και το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα αυτή τη φορά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170-180ο C για 25 λεπτά.,
Ετοιμάζοντας τη γέμιση και το σιρόπι
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος για 3 - 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Αδειάζουμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγη ώρα. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα light. Προσθέτουμε στο τυρί κρέμα και το αυγό και άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε και τη φυτική κρέμα που είχαμε στο ψυγείο και τα αναδεύουμε για λίγη ώρα στο μίξερ. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουταλιά του νες καφέ και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου διαλυθεί το νες καφέ.
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Αφού κρυώσει καλά κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Περιχύνουμε με το σιρόπι το κάτω μέρος από το παντεσπάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με λίγο σιρόπι. Προθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το γλυκό καθώς και στα τοιχώματα του.
Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με κακάο, το αφήνουμε για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για το παντεσπάνι
- 7 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα)
- 1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη (350γρ)
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι (250γρ) Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 1 βανίλια
- 1 μπέικιν (20γρ)
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό (200ml)
- 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος φυτική (500ml)
- 1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφειας light (200γρ)
- 1 αυγό (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ (200γρ)
Μικρές συμβουλές
- Τα αυγά και το τυρί Φιλαδέλφειας να έχουν θερμοκρασία δωματίου
- Το παντεσπάνι ξεφορμάρεται κρύο
- Για το πασπάλισμα της τιραμισού χρησιμοποιούμε κακάο
- Αφήνουμε το γλυκό για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Φροντίζουμε τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τμηματικά τους κρόκους των αυγών στη μαρέγκα χτυπώντας παράλληλα το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε στο μείγμα τις κουταλιές κακάο και αναδεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την ανάδευση στο μίξερ. Προσθέτουμε τέλος, το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη βανίλια και το μπέικιν στο μείγμα και το ανακατεύουμε με τη σπάτουλα αυτή τη φορά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170-180ο C για 25 λεπτά.,
Ετοιμάζοντας τη γέμιση και το σιρόπι
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος για 3 - 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Αδειάζουμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγη ώρα. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα light. Προσθέτουμε στο τυρί κρέμα και το αυγό και άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε και τη φυτική κρέμα που είχαμε στο ψυγείο και τα αναδεύουμε για λίγη ώρα στο μίξερ. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουταλιά του νες καφέ και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου διαλυθεί το νες καφέ.
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Αφού κρυώσει καλά κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Περιχύνουμε με το σιρόπι το κάτω μέρος από το παντεσπάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με λίγο σιρόπι. Προθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το γλυκό καθώς και στα τοιχώματα του.
Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με κακάο, το αφήνουμε για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!