ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ
Οι τηγανίτες είναι μια τέλεια εύκολη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας.
Σήμερα θα φτιάξουμε τηγανίτες αλλά όχι τις κλασσικές. Θα φτιάξουμε
τηγανίτες τρικολόρε για να μην πω τετρακολόρε. Πάμε να δούμε πως θα
δώσουμε χρώμα στο φαγητό μας εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 200γρ. Αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 80 γρ. άχνη Ζάχαρη Αφοί κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 300 ml γάλα
- 2 αυγά
- ½ κουταλάκι αλάτι
- Ελαιόλαδο
Για χρώμα
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 μπολ Μαϊντανό και σπανάκι
- 1 Βρασμένο παντζάρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 5 φέτες τσένταρ
Εκτέλεση
Σπας τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάς. Βάζεις αλάτι και λίγη ζάχαρη. Βάζεις το γάλα και τέλος προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις. Σε μέτρια φωτιά βάζεις το τηγάνι να ζεσταθεί. Αν θέλεις σουρώνεις το μείγμα , για να μην έχει σβώλους . Χωρίζεις το μείγμα. Χρησιμοποιείς το τσέρκι το οποίο έχεις βουτυρώσει όπως και το τηγάνι. Τηγανίζω από τη μια πλευρά και ύστερα γυρίζω και από την άλλη.
Για πράσινο χρώμα: Χτυπάς στο μιξεράκι το baby σπανάκι , μαιντανό με λίγο ελαιόλαδο, το ρίχνω στο μείγμα και τηγανίζω.
Για πορτοκαλοκόκκινο χρώμα: Βάζεις πελτέ ντομάτας στο μείγμα, και για πιο κόκκινο βάζεις παντζάρια χτυπημένα στο μιξεράκι,
Ανακατεύεις τη μαγιονέζα με το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι.
Βάζεις μια τηγανίτα και από πάνω γαλοπούλα , άλλη μία τηγανίτα και από πάνω κρέμα και τσένταρ κλπ. Σερβίρεις με τσένταρ, γαλοπούλα, τυρί κρέμα μαγιονέζα και ότι άλλο επιθυμώ.