_ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Υλικά
Για την ζύμη
Για την κρέμα patisserie
Για το γαρνίρισμα
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας την τάρτα
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τα αλάτι , τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας το μίγμα ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε στη ζύμη το νερό και συνεχίζουμε να θρυμματίζουμε τη ζύμη. Σε μια καθαρή πετσέτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε διάσταση όση το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο έως ότου παρασκευάσουμε την κρέμα.
Βουτυρώνουμε το σκεύος της τάρτας και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη που βγάλαμε απ το ψυγείο. Αφού στρώσαμε τη ζύμη στο σκεύος με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη. Ψήνουμε τη ζύμη για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ο C – 180ο C.
Παρασκευάζοντας την κρέμα
Βάζουμε τα 500ml γάλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ενώνουμε με το μείγμα που σχηματίσαμε και στη συνέχεια το επαναφέρουμε στη φωτιά. Αναδεύουμε κυκλικά το μείγμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καθώς και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε για ένα λεπτό το μίγμα στη φωτιά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Ξεφορμάρουμε την τάρτα μας αφού κρυώσει και την γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.
Τέλος, γαρνίρουμε την τάρτα μας με σαντιγύ περιμετρικά και προσθέτουμε και τις φράουλες ή και άλλα φρούτα της αρεσκείας μας. Πάνω στα φρούτα μπορούμε να βάλουμε λίγο ζελέ του εμπορίου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για την ζύμη
- 175γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 1 πρέζα αλάτι
- 20γρ ζάχαρη
- 100γρ μαργαρίνη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα patisserie
- 1 λίτρο γάλα
- 70γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 60γρ Νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- ½ ποτήρι ζάχαρη (120γρ)
- 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 2 κρόκους αυγού
Για το γαρνίρισμα
- Σαντιγύ
- Φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σας
- Ζελέ
Μικρές συμβουλές
- Τρίβουμε το μίγμα με τα δάχτυλα για να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα.
- Η ζύμη ανοίγεται σε φύλλο με διάμετρο 25 εκ. επάνω σ’ ένα βαμβακερό αλευρωμένο ύφασμα.
- Τρυπάμε τη ζύμη παντού μ’ ένα πιρούνι πριν την ψήσουμε.
- Για το γαρνίρισμα της τάρτας χρησιμοποιούμε και σαντιγί.
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας την τάρτα
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τα αλάτι , τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας το μίγμα ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε στη ζύμη το νερό και συνεχίζουμε να θρυμματίζουμε τη ζύμη. Σε μια καθαρή πετσέτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε διάσταση όση το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο έως ότου παρασκευάσουμε την κρέμα.
Βουτυρώνουμε το σκεύος της τάρτας και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη που βγάλαμε απ το ψυγείο. Αφού στρώσαμε τη ζύμη στο σκεύος με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη. Ψήνουμε τη ζύμη για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ο C – 180ο C.
Παρασκευάζοντας την κρέμα
Βάζουμε τα 500ml γάλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ενώνουμε με το μείγμα που σχηματίσαμε και στη συνέχεια το επαναφέρουμε στη φωτιά. Αναδεύουμε κυκλικά το μείγμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καθώς και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε για ένα λεπτό το μίγμα στη φωτιά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Ξεφορμάρουμε την τάρτα μας αφού κρυώσει και την γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.
Τέλος, γαρνίρουμε την τάρτα μας με σαντιγύ περιμετρικά και προσθέτουμε και τις φράουλες ή και άλλα φρούτα της αρεσκείας μας. Πάνω στα φρούτα μπορούμε να βάλουμε λίγο ζελέ του εμπορίου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!