ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Γλάσο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι όπου ήδη ανακατέψαμε το μπέικιν και τη βανίλια. Τέλος το γάλα και το κακάο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 32 και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μέχρι να ψηθεί και προσθέτουμε το γάλα. Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1/2 ποτήρι κακάο
- 1 φακελάκι μπέϊκιν
- 1 βανίλια
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Γλάσο
- 2 κουβερτούρες των 125 gr.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα (χλιαρό)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι όπου ήδη ανακατέψαμε το μπέικιν και τη βανίλια. Τέλος το γάλα και το κακάο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 32 και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μέχρι να ψηθεί και προσθέτουμε το γάλα. Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.