_ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
Υλικά
Μικρές Συμβουλές
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα 350 ml χλιαρό νερό και τα 100 γρ νωπής μαγιάς. Τα αναδεύουμε προσθέτοντας συγχρόνως τα 400 γρ ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα 600 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, τα 3 αυγά, τα 125 γρ φρέσκο βούτυρο, τα 20 γρ ζάχαρη και στο τέλος τα 20 γρ αλάτι ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει. Βγαζουμε την ζύμη απο το μπολ του μίξερ, την ζυμώνουμε απαλά με το χέρι και την χωρίζουμε σε 2 μέρη των 900 γρ περίπου το καθένα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη μια ζύμη των 900 γρ σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 στενόμακρα σαντουιτσάκια των 150 γρ το καθένα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το άλλο μέρος της ζύμης το χωρίζουμε σε 8 μέρη και πλάθουμε στενόμακρα σαντουιτσάκια των 110 γρ τα οποία τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ταψιά με τα σαντουιτσάκια μας σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν ή αν ο χρόνος μας πιέζει τα βάζουμε στον φούρνο της κουζίνας μας σε θερμοκρασία μέχρι 30 C για 30 λεπτά. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 200 C για 20-25 λεπτά. Αφού τα ψήσουμε και κρυώσουν τα κόβουμε κατά μήκος και τα γεμίζουμε με μαρούλι, ντομάτα, τυρί - κασέρι και αλλαντικά της αρεσκείας μας.
- 400 γρ αλεύρι ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 600 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 350 ml νερό χλιαρό
- 3 αυγά
- 100 γρ μαγιά νωπή
- 125 γρ βούτυρο φρέσκο
- 20 γρ ζάχαρη
- 20 γρ αλάτι
Μικρές Συμβουλές
- Αφήνουμε τα σάντουιτς σε ζεστό χώρο για 30 με 60 λεπτά για να φουσκώσουν ή εναλλακτικά στο φούρνο στους 30 C για 1 ώρα.
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα 350 ml χλιαρό νερό και τα 100 γρ νωπής μαγιάς. Τα αναδεύουμε προσθέτοντας συγχρόνως τα 400 γρ ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα 600 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, τα 3 αυγά, τα 125 γρ φρέσκο βούτυρο, τα 20 γρ ζάχαρη και στο τέλος τα 20 γρ αλάτι ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει. Βγαζουμε την ζύμη απο το μπολ του μίξερ, την ζυμώνουμε απαλά με το χέρι και την χωρίζουμε σε 2 μέρη των 900 γρ περίπου το καθένα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη μια ζύμη των 900 γρ σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 στενόμακρα σαντουιτσάκια των 150 γρ το καθένα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το άλλο μέρος της ζύμης το χωρίζουμε σε 8 μέρη και πλάθουμε στενόμακρα σαντουιτσάκια των 110 γρ τα οποία τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ταψιά με τα σαντουιτσάκια μας σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν ή αν ο χρόνος μας πιέζει τα βάζουμε στον φούρνο της κουζίνας μας σε θερμοκρασία μέχρι 30 C για 30 λεπτά. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 200 C για 20-25 λεπτά. Αφού τα ψήσουμε και κρυώσουν τα κόβουμε κατά μήκος και τα γεμίζουμε με μαρούλι, ντομάτα, τυρί - κασέρι και αλλαντικά της αρεσκείας μας.