_ΡΟΞΑΚΙΑ
Υλικά
Για το σιρόπι
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ με το μπέικιν και τις βανίλιες. Μετά το ανακάτεμα πετυχαίνουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή και ελαστική. Πέρνουμε το 1/3 περίπου της ζύμης στην οποία προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και δημιουργούμε 2 κορδόνια ή μπαστουνάκια με διάμετρο 3 εκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη (ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει στον πάγκο μας), την χωρίζουμε σε 2 μέρη και φτιάχνουμε 2 στενόμακρα χοντρά φύλλα στα οποία βάζουμε κατα μήκος τα 2 μπαστουνάκια ή (κορδόνια) με το κακάο που φτιάξαμε. Διπλώνουμε την ζύμη σκεπάζοντας τα κορδονάκια σχηματίζοντας έτσι 2 ρολά τα οποία κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. Τις ροδέλες αυτές τις πατάμε ελαφρά ώστε να φαίνεται στην μέση η ζύμη του κακάο και τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 20-25 λεπτά περίπου
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές λεμόνι για 5-8 λεπτά απο την ώρα του βρασμού. Περιχύνουμε τα ροξάκια μόλις βγουν απο τον φούρνο ζεστά με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
- 50γρ μαγιά νωπή
- 1 ποτήρι γάλα (χλιαρό) για τη μαγιά (200ml περίπου)
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο (200ml περίπου)
- 2 αυγά
- 600γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 1 φακελάκι μπέικιν (20γρ)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
Για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη (850γρ)
- 3 ποτήρια νερό(600ml)
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Μικρές συμβουλές
- Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 με 8 λεπτά
- Τα ροξάκια πρέπει να είναι ζεστά ενώ το σιρόπι χλιαρό προς ζεστό.
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ με το μπέικιν και τις βανίλιες. Μετά το ανακάτεμα πετυχαίνουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή και ελαστική. Πέρνουμε το 1/3 περίπου της ζύμης στην οποία προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και δημιουργούμε 2 κορδόνια ή μπαστουνάκια με διάμετρο 3 εκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη (ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει στον πάγκο μας), την χωρίζουμε σε 2 μέρη και φτιάχνουμε 2 στενόμακρα χοντρά φύλλα στα οποία βάζουμε κατα μήκος τα 2 μπαστουνάκια ή (κορδόνια) με το κακάο που φτιάξαμε. Διπλώνουμε την ζύμη σκεπάζοντας τα κορδονάκια σχηματίζοντας έτσι 2 ρολά τα οποία κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. Τις ροδέλες αυτές τις πατάμε ελαφρά ώστε να φαίνεται στην μέση η ζύμη του κακάο και τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 20-25 λεπτά περίπου
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις 2 κουταλιές λεμόνι για 5-8 λεπτά απο την ώρα του βρασμού. Περιχύνουμε τα ροξάκια μόλις βγουν απο τον φούρνο ζεστά με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι τα αραδιάζουμε στην πιατέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!