_ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
Υλικά
Για την παντεσπάνι
Για την γέμιση
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αβγά ένα-ένα και όσο τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, αναμιγνύουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180ο C για 15-20 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το τοποθετούμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη. Το τυλίγουμε κατά μήκος σε ρολό (μαζί με την πετσέτα) και αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά το ξετυλίγουμε, ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ, απλώνουμε την μαρμελάδα και τυλίγουμε πάλι σε ρολό. Ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ, πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε στολίζουμε το ρολό με αποξηραμένα βερύκοκα.
Για την παντεσπάνι
- 200 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- Λίγη άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 5 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρι
- 1 κουτ.γλυκού μπέικιν (10 γρ.)
- 2 βανίλιες
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ
Για την γέμιση
- 500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
Μικρές συμβουλές
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το τοποθετούμε ζεστό σε μια πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αβγά ένα-ένα και όσο τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, αναμιγνύουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180ο C για 15-20 λεπτά.
Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το τοποθετούμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη. Το τυλίγουμε κατά μήκος σε ρολό (μαζί με την πετσέτα) και αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά το ξετυλίγουμε, ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ, απλώνουμε την μαρμελάδα και τυλίγουμε πάλι σε ρολό. Ραντίζουμε με κονιάκ ή λικέρ, πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε στολίζουμε το ρολό με αποξηραμένα βερύκοκα.