ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 10 φέτες λεπτές παστουρμά
- 10 φέτες κασέρι
- 1 μεγάλη ντομάτα
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμαρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 10 γρ. ξερή μαγιά
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα θυμάρι ή ρίγανη
- νισεστέ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ (λίγο)
Για τη γέμιση:
- 10 λεπτές φέτες παστουρμά
- 10 φέτες κασέρι
- 1 μεγάλη ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι και στη μέση ρίχνουμε την ξερή μαγιά, το νερό και το ελαιόλαδο. Γύρω-γύρω ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη ή θυμάρι. Ανακατεύουμε τα υλικά από το κέντρο προς τα άκρα (για να μην έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι) και ζυμώνουμε ώσπου να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρα περίπου. Μετά ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου για να σφίξει. Αφού βγάλουμε το φύλλο από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και το στρώνουμε με το κασέρι. Στις άκρες βάζουμε λεπτές φέτες παστουρμά και στο κέντρο λεπτές φέτες ντομάτα. Αλείφουμε γύρω-γύρω το φύλλο με ένα μίγμα από νισεστέ και νερό ώστε να μην ξεκολλήσει κατά το ψήσιμο. Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε κομμάτια, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180ο C για 15-20 λεπτά.