ΡΕΒΑΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
Το αγαπημένο γλυκό σε μία πιο υγιεινή παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης!
Πρόκειται για ένα γλυκό παραλλαγές του οποίου υπάρχουν σε πολλές κουζίνες διεθνώς. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο αφράτος πειρασμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη αυτή. Στην Νότια Ελλάδα το ακούς ως ραβανί και στην Βόρεια ως ρεβανί. Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.
Πρόκειται για ένα γλυκό παραλλαγές του οποίου υπάρχουν σε πολλές κουζίνες διεθνώς. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο αφράτος πειρασμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη αυτή. Στην Νότια Ελλάδα το ακούς ως ραβανί και στην Βόρεια ως ρεβανί. Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Η παραπάνω είναι δόση για ένα μικρό ταψί φούρνου
Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ρίχνεις σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνεις 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Αφήνεις να κρυώσει και φτιάχνει το σιροπι βαζοντας ζαχαρη, νερό και λίγη φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Το φερνεις σε βράση και το αφηνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στραγγίζεις την φλούδα του λεμονιού και σιροπιάζεις με ενα κουτάλι το ρεβανί.
Αφήνεις να κάτσει και να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρεις με γιαούρτι ή παγωτό.
- 1 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 ποτήρι αλεύρι ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 20 γρ. baking powder
- 3 αυγά
- ξύσμα πορτοκαλιού
- Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 6 ποτήρια νερο
Εκτέλεση
Η παραπάνω είναι δόση για ένα μικρό ταψί φούρνου
Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ρίχνεις σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνεις 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Αφήνεις να κρυώσει και φτιάχνει το σιροπι βαζοντας ζαχαρη, νερό και λίγη φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Το φερνεις σε βράση και το αφηνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στραγγίζεις την φλούδα του λεμονιού και σιροπιάζεις με ενα κουτάλι το ρεβανί.
Αφήνεις να κάτσει και να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρεις με γιαούρτι ή παγωτό.