keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ

Υλικά
  • 1 κιλό ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
  • 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 120γρ μαγιά νωπή
  • 1000 ml νερό
  • 30γρ αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη

Μικρές συμβουλές
  • Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά
  • Αφού λιώσουμε τη μαγιά και την κάνουμε με αλεύρι πυκτό χυλό την αφήνουμε για 30 λεπτά
  • Αφού ζυμώσουμε το ψωμί το φήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει σε ζεστό χώρο

Εκτέλεση

Προετοιμασία μαγιάς
Σε ένα μεγάλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό (όχι καυτό) και λίγο αλεύρι για να γίνει πηχτός χυλός. Τον χυλό τον αφήνουμε σκεπασμένο, σε ζεστό χώρο (30o C) για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.

Ζύμωμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ολικής άλεσης, το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και στο τέλος το αλάτι, το οποίο προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
Στην συνέχεια αναδεύουμε το μίγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Σκεπάζουμε τη ζύμη που σχηματίσαμε με μια πετσέτα  και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 2 με 3 ώρες για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν παίρνουμε τη ζύμη, πλάθουμε το ψωμί,  το τοποθετούμε σε ταψί το οποίο προηγουμένως έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει και το χαράζουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα  και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά  για να φουσκώσει.
Ψήνουμε το ψωμί στους 200ο C για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture