_ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Υλικά
Για το ολικής
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 500γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
- 500γρ ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500γρ φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 100γρ μαγιά νωπή
- 1250 ml νερό
- 50γρ αλάτι
Για το καλαμποκένιο
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 500γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
- 500γρ καλαμποκάλευρο Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500γρ φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 100γρ μαγιά νωπή
- 1250 ml νερό
- 50γρ αλάτι
Μικρές συμβουλές
- Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου πριν το ψήσιμο για να φουσκώσει.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα άλευρα και στο τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και τέλος ζυμώνουμε σε ένα ελαφρά σφιχτό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Αφού περάσει η μισή ώρα τοποθετούμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένο ταψί Νο 38, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για άλλη μία ώρα περίπου. Αμέσως μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35-40 λεπτά.
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για το καλαμποκένιο ψωμί.