_ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Υλικά:
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση:
Σε σκεύος προσθέτουμε τη μαγιά και την αναμειγνύουμε με το νερό έως ότου διαλυθεί. Στο χυλό που έχει σχηματιστεί ρίχνουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και το Καλαμποκάλευρο Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το οποίο προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
Ακολούθως αναδεύουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Σκεπάζουμε τη ζύμη που σχηματίσαμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την τοποθετούμε σε ταψί Νο 38 το οποίο προηγουμένως έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει.
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε το ψωμί στους 200ο C για 35 με 40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
- 500γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
- 500γρ καλαμποκάλευρο Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500γρ φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 100γρ μαγιά νωπή
- 1250 ml νερό
- 50γρ αλάτι
Μικρές συμβουλές
- Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου πριν το ψήσιμο για να φουσκώσει.
Εκτέλεση:
Σε σκεύος προσθέτουμε τη μαγιά και την αναμειγνύουμε με το νερό έως ότου διαλυθεί. Στο χυλό που έχει σχηματιστεί ρίχνουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και το Καλαμποκάλευρο Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το οποίο προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
Ακολούθως αναδεύουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Σκεπάζουμε τη ζύμη που σχηματίσαμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την τοποθετούμε σε ταψί Νο 38 το οποίο προηγουμένως έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει.
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε το ψωμί στους 200ο C για 35 με 40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!