_PIZZA MAFFIN
Τα maffin είναι τέλεια. Ειδικά όταν γίνονται και με ιδιαίτερους τρόπους.
Μια τέτοια ξεχωριστή συνταγή θέλω να σας δείξω σήμερα. Θα μάθουμε πως
γίνονται τα pizza maffin. Λιγουρευτήκατε; Πάμε να δούμε πως θα το
φτιάξουμε.
Υλικά
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Βάζεις μαγιά , νερό , λίγη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι και ανακατεύεις. Βάζεις το σιμιγδάλι , αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνεις περίπου για πέντε λεπτά και το αφήνεις για μία ώρα περίπου να φουσκώσει. Λαδώνεις τα φορμάκια καλά. Παίρνεις κομμάτια από το ζυμάρι και τα ανοίγεις λίγο με τον πλάστη. Το βάζεις στη φόρμα. Βάζεις σάλτσα με ρίγανη, τυρί , γαλοπούλα, πιπεριές.
- 800 γρ αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 100 γρ σιμιγδάλι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 400-450 ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλιά αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 200γρ κασέρι
- Ψιλοκομμένα κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας ή άλλο αλλαντικό
- 100 γρ σάλτσα ντομάτας
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζεις μαγιά , νερό , λίγη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι και ανακατεύεις. Βάζεις το σιμιγδάλι , αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνεις περίπου για πέντε λεπτά και το αφήνεις για μία ώρα περίπου να φουσκώσει. Λαδώνεις τα φορμάκια καλά. Παίρνεις κομμάτια από το ζυμάρι και τα ανοίγεις λίγο με τον πλάστη. Το βάζεις στη φόρμα. Βάζεις σάλτσα με ρίγανη, τυρί , γαλοπούλα, πιπεριές.