_ΠΙΤΣΑ
Υλικά
Για την ζύμη
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Στο μίγμα που έχει δημιουργηθεί προσθέτουμε το λάδι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Σε ταψί που προηγουμένως έχουμε λαδώσει τα τοιχώματα του τοποθετούμε τη ζύμη και με τα χέρια την ανοίγουμε δίνοντάς της το σχήμα του ταψιού.
Παίρνουμε τον πολτό ντομάτας στον οποίο έχουμε προηγουμένως προσθέσει λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη , λίγη ρίγανη και λίγο λάδι και περιχύνουμε με αυτόν τη ζύμη της πίτσας μας.
Προσθέτουμε στη ζύμη αρχικά τα αλλαντικά και στη συνέχεια το κασέρι και την γκούντα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Φροντίζουμε να κρατήσουμε ένα μέρος από τον πολτό και μια ποσότητα από το κασέρι και την γκούντα για το τέλος της συνταγής μας.
Έπειτα ρίχνουμε σποραδικά τις ροδέλες από ντομάτες και πιπεριές που έχουμε κόψει και τέλος, τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας καθώς και την ποσότητα από κασέρι και γκούντα που κρατήσαμε και προσθέτουμε τέλος, λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για την ζύμη
- 60 γρ μαγιά νωπή
- 250 ml γάλα
- 500 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
- 300γρ κασέρι τριμμένο (ημισκληρο)
- 300γρ γκούντα τριμμένη
- 250γρ ζαμπόν ή σπάλα σε φέτες κομμένη
- 250γρ μπέικον
- 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 150γρ μανιτάρια κομμένα
- 300γρ πολτού ντομάτας στο οποίο ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγη ρίγανη και λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Στο μίγμα που έχει δημιουργηθεί προσθέτουμε το λάδι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Σε ταψί που προηγουμένως έχουμε λαδώσει τα τοιχώματα του τοποθετούμε τη ζύμη και με τα χέρια την ανοίγουμε δίνοντάς της το σχήμα του ταψιού.
Παίρνουμε τον πολτό ντομάτας στον οποίο έχουμε προηγουμένως προσθέσει λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη , λίγη ρίγανη και λίγο λάδι και περιχύνουμε με αυτόν τη ζύμη της πίτσας μας.
Προσθέτουμε στη ζύμη αρχικά τα αλλαντικά και στη συνέχεια το κασέρι και την γκούντα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Φροντίζουμε να κρατήσουμε ένα μέρος από τον πολτό και μια ποσότητα από το κασέρι και την γκούντα για το τέλος της συνταγής μας.
Έπειτα ρίχνουμε σποραδικά τις ροδέλες από ντομάτες και πιπεριές που έχουμε κόψει και τέλος, τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας καθώς και την ποσότητα από κασέρι και γκούντα που κρατήσαμε και προσθέτουμε τέλος, λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!