ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, την βανίλια, το μπέϊκιν και τέλος το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη τη βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και στρώνουμε όμορφα τη ζύμη μας (κρατάμε 6 μικρά μπαλάκια για να κάνουμε από πάνω 6 λωρίδες). Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη και μετά τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα τις λωρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180ο C.
- 1 κούπα μαργαρίνη
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 3 κουτ.γλυκού χυμό πορτοκάλι
- 3 κουτ.γλυκού κονιάκ
- 1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν
- 1 βανίλια
- 1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, την βανίλια, το μπέϊκιν και τέλος το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη τη βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και στρώνουμε όμορφα τη ζύμη μας (κρατάμε 6 μικρά μπαλάκια για να κάνουμε από πάνω 6 λωρίδες). Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη και μετά τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα τις λωρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180ο C.