_ΠΑΝΤΖΑΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ξύδι. Ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βάζω γάντια και πλένω τα παντζάρια. Καθαρίζω την φλούδα και τα τρίβω στον ρεντέ από το χοντρό μέρος. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα παντζάρια βάζουμε τη φέτα , το πιπέρι και προσθέτουμε λαδι. Τέλος μπαίνουν και τα αυγά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο μέσα.Βάζουμε μέσα την γέμιση. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε. Κόβουμε ελαφριά από πάνω με ένα μαχαίρι και βάζουμε στον φούρνο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Πρώτα στου; 220 βαθμούς και μετά στους 200.
Για το φύλλο
- 500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500γρ. αλεύρι για κάθε χρήση Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1/2 λίτρο νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 παντζάρια
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ξύδι. Ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βάζω γάντια και πλένω τα παντζάρια. Καθαρίζω την φλούδα και τα τρίβω στον ρεντέ από το χοντρό μέρος. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα παντζάρια βάζουμε τη φέτα , το πιπέρι και προσθέτουμε λαδι. Τέλος μπαίνουν και τα αυγά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο μέσα.Βάζουμε μέσα την γέμιση. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε. Κόβουμε ελαφριά από πάνω με ένα μαχαίρι και βάζουμε στον φούρνο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Πρώτα στου; 220 βαθμούς και μετά στους 200.