_ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο (κρατάμε 50 ml περίπου για το τέλος), τη σόδα, το αλάτι και στο τέλος λίγη-λίγη τη φαρίνα. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη και αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τις ελιές, τη φέτα και το κασέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη και όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά αφού προσθέσουμε και το ηλιέλαιο που αφήσαμε πριν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και αφού λαδώσουμε τα φορμάκια ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζύμη, φροντίζοντας να έχουν όλα τα φορμάκια την ίδια ποσότητα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά περίπου στους 180ο C.
- 1 Φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 ποτ. νερού ηλιέλαιο (250 ml)
- 1 μπουκάλι σόδα (250 ml)
- 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 ντομάτα μεγάλη (χωρίς φλούδα, σπόρους και υγρά)
- 100 γραμ.ελιές
- 250 γραμ.τυρί φέτα νηστίσιμη
- 250 γραμ.κασέρι νηστίσιμο
- Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο (κρατάμε 50 ml περίπου για το τέλος), τη σόδα, το αλάτι και στο τέλος λίγη-λίγη τη φαρίνα. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη και αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, τις ελιές, τη φέτα και το κασέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη και όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά αφού προσθέσουμε και το ηλιέλαιο που αφήσαμε πριν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και αφού λαδώσουμε τα φορμάκια ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζύμη, φροντίζοντας να έχουν όλα τα φορμάκια την ίδια ποσότητα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά περίπου στους 180ο C.