_ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
Για την γέμιση
Για την ζύμη
Για τη μπεσαμέλ
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα
Ετοιμάζοντας τη γέμιση και την μπεσαμέλ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 7 με 10 λεπτά και σβήνουμε το μείγμα με το λευκό κρασί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μετά από λίγο το γάλα σταδιακά. Αναδεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα και μετά από λίγο το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τώρα λίγο αλάτι, πιπέρι καθώς και λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην μπεσαμέλ τα αυγά και αναδεύουμε με δύναμη και ταχύτητα. Τέλος, βάζουμε στην μπεσαμέλ και το κεφαλοτύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Τελειοποιώντας τη συνταγή μας
Έχοντας αλευρώσει τον πάγκο μας, παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Με ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους τους οποίους τοποθετούμε σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες. Προσθέτουμε στις φόρμες τη γέμιση κοτόπουλο και τέλος, σκεπάζουμε τη γέμιση με την μπεσαμέλ που έχουμε παρασκευάσει. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε τις ατομικές φόρμες πάνω από τη μπεσαμέλ με μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τις ατομικές φωλίτσες στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για την γέμιση
- 1 διπλό φιλέτο κοτόπουλο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- Λίγο λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Για την ζύμη
- 300γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή 1 αυγό
- 1 κούπα νερό 150ml νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
- 100γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
- 100γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 70γρ κεφαλοτύρι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Μικρές συμβουλές
- Για πιο τραγανή ζύμη βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- Για αφράτη ζύμη βάλτε 1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα
Ετοιμάζοντας τη γέμιση και την μπεσαμέλ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 7 με 10 λεπτά και σβήνουμε το μείγμα με το λευκό κρασί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μετά από λίγο το γάλα σταδιακά. Αναδεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα και μετά από λίγο το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τώρα λίγο αλάτι, πιπέρι καθώς και λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην μπεσαμέλ τα αυγά και αναδεύουμε με δύναμη και ταχύτητα. Τέλος, βάζουμε στην μπεσαμέλ και το κεφαλοτύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Τελειοποιώντας τη συνταγή μας
Έχοντας αλευρώσει τον πάγκο μας, παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Με ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους τους οποίους τοποθετούμε σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες. Προσθέτουμε στις φόρμες τη γέμιση κοτόπουλο και τέλος, σκεπάζουμε τη γέμιση με την μπεσαμέλ που έχουμε παρασκευάσει. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε τις ατομικές φόρμες πάνω από τη μπεσαμέλ με μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τις ατομικές φωλίτσες στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!