_ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη φαρίνα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις σταφίδες (αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με αλεύρι). Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο στο πρώτο μπολ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τοποθετούμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί Νο 28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 50-60 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
- 500 γρ φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 150 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ σταφίδες
- 50 γρ καρύδια
- 300 ml πορτοκαλόζουμο
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 50 ml κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Μικρές συμβουλές
- Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με αλεύρι για να μην καθίσουν στον πάτο του ταψιού
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη φαρίνα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις σταφίδες (αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με αλεύρι). Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο στο πρώτο μπολ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τοποθετούμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί Νο 28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 50-60 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.