ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Εκτέλεση
Σ’ ένα μικρό μπολ αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε σ’ ένα άλλο όπου θα ετοιμάσουμε το μίγμα μας. Σ’ αυτό προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 200ο C για 1 ώρα περίπου.
- 4 φλιτζάνια
αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φακελάκι μπέϊκιν
- 1/2 κουτ.γλυκού σόδα
- 1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
- 1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
- Χυμό δύο πορτοκαλιών
- Ξύσμα δύο πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Σ’ ένα μικρό μπολ αλευρώνουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε σ’ ένα άλλο όπου θα ετοιμάσουμε το μίγμα μας. Σ’ αυτό προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 200ο C για 1 ώρα περίπου.