_ΟΜΕΛΕΤΑ BURGER
Σήμερα θα σας κάνουμε να νιώσετε για λίγο πως είναι να τρως ένα fast
food υγιεινό, νόστιμο και προπαντώς φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Το
fast food δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κακό, αρκεί να είναι φτιαγμένο
με σωστά υλικά και ισσοροπημένες γεύσεις. Εμείς σήμερα πήραμε μια
ομελέτα , την βάλαμε σε ένα μπέργκερ και φτιάξαμε το πιο εύκολο burger
που μπορούσες να φανταστείς. Πάμε να ξεκινήσουμε.
Υλικά
Για ψωμάκια:
Ομελέτα:
Εκτέλεση
Βάζεις τη μαγιά με λίγο νερό και λίγο αλεύρι και ανακατεύεις. Βάζεις και το υπόλοιπο αλεύρι και σε μία τρυπούλα στη μέση βάζεις το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το προσθέτεις το υπόλοιπο νερό και ζυμώνεις. Το αφήνεις να φουσκώσει και να ξεκουραστεί με μία πετσέτα από πάνω. Αφού φουσκώσει το ξαναζυμώνεις λίγο και τα πλάθεις . Τα ξαναφήνεις περίπου 15 λεπτά και τα βάζεις για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνεις το μπέικον για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις λίγο γάλα , λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις την ομελέτα. Τρίβεις και το τυρί μέσα.
Βάζεις τη σος και τη σαλάτα μέσα στο ψωμί. Φέτα, ντομάτα και κρεμμύδι. Κόβεις τη μισή ομελετα και τη βάζεις κι αυτή, και από πάνω προσθέτεις το μπέικον και το κλείνεις με το ψωμάκι που έχεις ρίξει και σ’ αυτό λίγη σος.
Για ψωμάκια:
- 250γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 250γρ αλεύρι ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 κουταλιά ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 250 ml χλυαρό νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ομελέτα:
- 3 αυγά
- 1 σφηνάκι γάλα
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- λίγο τριμμένο τυρι
- 4 φέτες μπέικον
- Σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζεις τη μαγιά με λίγο νερό και λίγο αλεύρι και ανακατεύεις. Βάζεις και το υπόλοιπο αλεύρι και σε μία τρυπούλα στη μέση βάζεις το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το προσθέτεις το υπόλοιπο νερό και ζυμώνεις. Το αφήνεις να φουσκώσει και να ξεκουραστεί με μία πετσέτα από πάνω. Αφού φουσκώσει το ξαναζυμώνεις λίγο και τα πλάθεις . Τα ξαναφήνεις περίπου 15 λεπτά και τα βάζεις για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνεις το μπέικον για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις λίγο γάλα , λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις την ομελέτα. Τρίβεις και το τυρί μέσα.
Βάζεις τη σος και τη σαλάτα μέσα στο ψωμί. Φέτα, ντομάτα και κρεμμύδι. Κόβεις τη μισή ομελετα και τη βάζεις κι αυτή, και από πάνω προσθέτεις το μπέικον και το κλείνεις με το ψωμάκι που έχεις ρίξει και σ’ αυτό λίγη σος.