_ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά
Για την ζύμη
Για την γέμιση (κρέμα)
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα κρατώντας μια μικρή ποσότητα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε και προσθέτουμε το νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ καθώς και την άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα διαλύουμε. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά μόλις ζεσταθεί και προσθέτουμε το μίγμα από άχνη και νισεστέ. Επαναφέρουμε στη φωτιά το μίγμα και αναδεύουμε συνεχώς και γρήγορα έως ότου πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει αποσύρουμε και πάλι την κατσαρόλα και προσθέτουμε στην κρέμα τους κρόκους αυγών σταδιακά. Αναδεύουμε συνεχώς και επαναφέρουμε για λίγη ώρα την κρέμα στη φωτιά. Τέλος, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Ετοιμάζοντας τη ζύμη
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα αναδεύουμε με το εξάρτημα του γάντζου. Αφού ζυμωθεί η ζύμη στο μίξερ την βγάζουμε και την ζυμώνουμε και εμείς λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Παίρνουμε το ένα μέρος της ζύμης που θα αποτελέσει και τη βάση και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη σε διάσταση ίση με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Βουτυρώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο και βουτυρώνουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα και βουτύρωμα για 2 φορές ακόμα. Τέλος, διπλώνουμε και βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την ίδια διαδικασία για το άλλο μέρος της ζύμης δηλαδή για το πάνω μέρος της μπουγάτσας.
Μόλις βγάλουμε την 1η ζύμη από την κατάψυξη ξανανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη τόσο όσο η διάσταση του ταψιού. Βουτυρώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε σε αυτό την 1η ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση της κρέμας αφού έχει κρυώσει. Βγάζουμε από την κατάψυξη και τη 2η ζύμη, ανοίγουμε φύλλο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Χαράσσουμε τη μπουγάτσα κάθετα και οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν τετράγωνα. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο βούτυρο και τέλος ψεκάζουμε την μπουγάτσα μας με λίγο νερό.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στους 200ο C για άλλα 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τη μπουγάτσα μας με άχνη-ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για την ζύμη
- 400ml νερό
- 400γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 400γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
- ½ φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
- ½ φλυτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο
- Λίγο αλάτι
- 300γρ βούτυρο
- Άχνη-ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
Για την γέμιση (κρέμα)
- 1 λίτρο γάλα
- 8 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 5 κουταλιές της σούπας νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 3 βανίλιες
- 3 κρόκους αυγού
Μικρές συμβουλές
- Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε την κρέμα κρύα πάνω στη ζύμη
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα κρατώντας μια μικρή ποσότητα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε και προσθέτουμε το νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ καθώς και την άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα διαλύουμε. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά μόλις ζεσταθεί και προσθέτουμε το μίγμα από άχνη και νισεστέ. Επαναφέρουμε στη φωτιά το μίγμα και αναδεύουμε συνεχώς και γρήγορα έως ότου πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει αποσύρουμε και πάλι την κατσαρόλα και προσθέτουμε στην κρέμα τους κρόκους αυγών σταδιακά. Αναδεύουμε συνεχώς και επαναφέρουμε για λίγη ώρα την κρέμα στη φωτιά. Τέλος, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Ετοιμάζοντας τη ζύμη
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, και το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα αναδεύουμε με το εξάρτημα του γάντζου. Αφού ζυμωθεί η ζύμη στο μίξερ την βγάζουμε και την ζυμώνουμε και εμείς λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Παίρνουμε το ένα μέρος της ζύμης που θα αποτελέσει και τη βάση και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη σε διάσταση ίση με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Βουτυρώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη στα δύο και βουτυρώνουμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα και βουτύρωμα για 2 φορές ακόμα. Τέλος, διπλώνουμε και βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την ίδια διαδικασία για το άλλο μέρος της ζύμης δηλαδή για το πάνω μέρος της μπουγάτσας.
Μόλις βγάλουμε την 1η ζύμη από την κατάψυξη ξανανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη τόσο όσο η διάσταση του ταψιού. Βουτυρώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και τοποθετούμε σε αυτό την 1η ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση της κρέμας αφού έχει κρυώσει. Βγάζουμε από την κατάψυξη και τη 2η ζύμη, ανοίγουμε φύλλο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Χαράσσουμε τη μπουγάτσα κάθετα και οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν τετράγωνα. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο βούτυρο και τέλος ψεκάζουμε την μπουγάτσα μας με λίγο νερό.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στους 200ο C για άλλα 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τη μπουγάτσα μας με άχνη-ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!