_ΜΠΟΜΠΟΤΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζεις το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και μόλις λιώσει βάζεις μέσα το σπανάκι να ζεματιστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα με το καλαμποκάλευρο σε μέτρια φωτιά. Βάζεις αλάτι και πιπέρι. Μόλις πήξει το καλαμποκάλευρο με το γάλα το βγάζεις από την φωτιά. Βάζεις το σπανάκι στο μείγμα και στην συνέχεια προσθέτεις και τα τυριά. Ανακατεύεις το μείγμα και προσθέτεις τα αυγά. Βουτυρώνεις το ταψί και βάζεις μέσα το μείγμα. Ψήνεις στους 180 για περίπου 1 ώρα.
* Δεν είναι απαραίτητη η προθέρμανση του φούρνου.
- 500 γρ. καλαμποκάλευρο Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 250γρ. κασέρι τριμμένο
- 250γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 250γρ. σπανάκι
- 100 γρ. βούτυρο
- 5 αβγά
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και μόλις λιώσει βάζεις μέσα το σπανάκι να ζεματιστεί. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα με το καλαμποκάλευρο σε μέτρια φωτιά. Βάζεις αλάτι και πιπέρι. Μόλις πήξει το καλαμποκάλευρο με το γάλα το βγάζεις από την φωτιά. Βάζεις το σπανάκι στο μείγμα και στην συνέχεια προσθέτεις και τα τυριά. Ανακατεύεις το μείγμα και προσθέτεις τα αυγά. Βουτυρώνεις το ταψί και βάζεις μέσα το μείγμα. Ψήνεις στους 180 για περίπου 1 ώρα.
* Δεν είναι απαραίτητη η προθέρμανση του φούρνου.