ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα σ’ ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κρασί. Στη συνέχεια το αλεύρι και το μπέϊκιν καθώς και το ξύσμα. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή. Παίρνουμε λίγη στο χέρι μας σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε ένα λουκούμι στο κέντρο. Κλείνουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και συνεχίζουμε ομοίως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/3 κούπα ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 2 1/2 κουτ.γλυκού μπέϊκιν
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Λουκούμια μπουκίτσες
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα σ’ ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κρασί. Στη συνέχεια το αλεύρι και το μπέϊκιν καθώς και το ξύσμα. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή. Παίρνουμε λίγη στο χέρι μας σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε ένα λουκούμι στο κέντρο. Κλείνουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και συνεχίζουμε ομοίως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.