ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υγρά υλικά : αραβοσιτέλαιο, ζάχαρη, χυμό, κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σ’ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ενώνουμε τα δύο μίγματα. Παίρνουμε λίγη ζύμη και με κουπάτ δημιουργούμε ότι σχήμα επιθυμούμε. Τα κουλουράκια που σχηματίζουμε τα τοποθετούμε σ΄ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200ο C.
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 κούπα κονιάκ
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 3 ½ κούπες φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υγρά υλικά : αραβοσιτέλαιο, ζάχαρη, χυμό, κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σ’ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ενώνουμε τα δύο μίγματα. Παίρνουμε λίγη ζύμη και με κουπάτ δημιουργούμε ότι σχήμα επιθυμούμε. Τα κουλουράκια που σχηματίζουμε τα τοποθετούμε σ΄ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200ο C.