_ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κονιάκ, με το ηλιέλαιο και τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την ανάδευση. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε τα υγρά απ το μπολ με τις σταφίδες και τα αφήνουμε να χτυπηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες να ενσωματωθούν και αυτές στο μίγμα.
Σε αυτό το στάδιο αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε στο μίξερ μας το εξάρτημα του γάντζου καθώς θα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν. Μόλις η ζύμη μας ομογενοποιηθεί, την αφαιρούμε από το μίξερ και την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια, που πλάθοντάς τα τους δίνουμε σχήμα μπαστουνιού ενώνοντας στο τέλος τις δύο άκρες του και σχηματίζοντας ομοιόμορφα « δαχτυλίδια ».
Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία !!
- 1000 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 300 γρ ζάχαρη
- 450 γρ βούτυρο μαργαρίνη
- 110 ml. ηλιέλαιο
- 130 ml. κονιάκ
- 200 γρ. σταφίδες
- 40 γρ. μπέικιν
Μικρές συμβουλές
- Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Τις σταφίδες τις αφήνουμε μέσα στο ηλιέλαιο και το κονιάκ για 15 λεπτά για να μαλακώσουν
- Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα στο ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κονιάκ, με το ηλιέλαιο και τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε την ανάδευση. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε τα υγρά απ το μπολ με τις σταφίδες και τα αφήνουμε να χτυπηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες να ενσωματωθούν και αυτές στο μίγμα.
Σε αυτό το στάδιο αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε στο μίξερ μας το εξάρτημα του γάντζου καθώς θα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν. Μόλις η ζύμη μας ομογενοποιηθεί, την αφαιρούμε από το μίξερ και την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια, που πλάθοντάς τα τους δίνουμε σχήμα μπαστουνιού ενώνοντας στο τέλος τις δύο άκρες του και σχηματίζοντας ομοιόμορφα « δαχτυλίδια ».
Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά περίπου.
Καλή Επιτυχία !!