_ΜΙΛΦΕΪΓ
Υλικά
Για την ζύμη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για το γαρνίρισμα
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό (χλιαρό), το αλάτι, το ξύδι, το καλαμποκέλαιο και το αλεύρι, χτυπάμε πολύ καλά και κάνουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά την δουλεύουμε λίγο στον πάγκο όπου ρίξαμε λίγο αλεύρι και την κόβουμε στα τρία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι, το αλείφουμε με το 1/3 του βουτύρου, το κόβουμε σε 12 κομμάτια, τα βάζουμε σ’ ένα πιατάκι το ένα πάνω στο άλλο (το τελευταίο κομμάτι το βάζουμε ανάποδα δηλ. με το βούτυρο κάτω) και το βάζουμε στο ψυγείο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο κομμάτια. Κατόπιν βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε πάλι σε μέγεθος ίσο με το ταψί μας. Έτσι θα έχουμε τρία ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και έπειτα στους 200ο C για άλλα 10 λεπτά. Ώσπου να ψηθούν τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2 λίτρα γάλα να ζεσταθούν και σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο ½ λίτρο (κρύο). Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το νισεστέ στο κρύο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας. Μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν η κρέμα και τα φύλλα στρώνουμε στο ένα φύλλο την μισή κρέμα, βάζουμε πάνω το δεύτερο φύλλο, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στο τρίτο φύλλο στρώνουμε τη σαντιγί, απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με την άχνη.
Για την ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 500 ml νερό χλιαρό
- 500 γρ βούτυρο μαργαρίνη
- 200 γρ βούτυρο φρέσκο
- 20 ml καλαμποκέλαιο
- 10 γρ αλάτι
- 10 ml ξύδι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 2,5 λίτρα γάλα
- 140 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 120 γρ νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 250 γρ ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ( κατα προτίμηση φρέσκο)
- 2 βανίλιες
- 4 κρόκους αυγών
Για το γαρνίρισμα
- 300 ml φυτική κρέμα
- 50 γρ φιλέ αμύγδαλου
- Αχνη "ΜΑΝΝΑ" για το πασπάλισμα
Μικρές συμβουλές
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν την αλείψουμε με το βούτυρο
- Η κρέμα θα πρέπει να είναι κρύα όταν τοποθετείτε στα φύλλα, που και αυτά θα πρέπει να είναι κρύα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό (χλιαρό), το αλάτι, το ξύδι, το καλαμποκέλαιο και το αλεύρι, χτυπάμε πολύ καλά και κάνουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά την δουλεύουμε λίγο στον πάγκο όπου ρίξαμε λίγο αλεύρι και την κόβουμε στα τρία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι, το αλείφουμε με το 1/3 του βουτύρου, το κόβουμε σε 12 κομμάτια, τα βάζουμε σ’ ένα πιατάκι το ένα πάνω στο άλλο (το τελευταίο κομμάτι το βάζουμε ανάποδα δηλ. με το βούτυρο κάτω) και το βάζουμε στο ψυγείο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο κομμάτια. Κατόπιν βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε πάλι σε μέγεθος ίσο με το ταψί μας. Έτσι θα έχουμε τρία ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και έπειτα στους 200ο C για άλλα 10 λεπτά. Ώσπου να ψηθούν τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 2 λίτρα γάλα να ζεσταθούν και σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο ½ λίτρο (κρύο). Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το νισεστέ στο κρύο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας. Μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν η κρέμα και τα φύλλα στρώνουμε στο ένα φύλλο την μισή κρέμα, βάζουμε πάνω το δεύτερο φύλλο, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στο τρίτο φύλλο στρώνουμε τη σαντιγί, απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με την άχνη.