ΜΗΛΟΠΙΤΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
6 κουτ.σούπας γάλα
2 1/2 κούπες φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
Λίγο αλάτι
2 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 μέτρια μήλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο για τα μήλα
Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, την φαρίνα και την κανέλα. Απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Κόβουμε τα μήλα σε φετούλες και τα τοποθετούμε πάνω στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω το ¼ λιωμένο βούτυρο, λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 175ο C για 50-55 λεπτά. Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη και λίγο κανέλα.
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
6 κουτ.σούπας γάλα
2 1/2 κούπες φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
Λίγο αλάτι
2 κουτ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 μέτρια μήλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο για τα μήλα
Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, την φαρίνα και την κανέλα. Απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Κόβουμε τα μήλα σε φετούλες και τα τοποθετούμε πάνω στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω το ¼ λιωμένο βούτυρο, λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 175ο C για 50-55 λεπτά. Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη και λίγο κανέλα.