_ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το λαδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ενα μπολ. Συνεχίζεις με το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα, το μπέϊκιν και τελευταίο το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις. Πλάθεις στο σχήμα που θέλεις και τα βάζεις σε λαδόκολλα που έχεις στρώσει σε ταψί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά. Το μέλι το προσθέτεις στο τέλος. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγάλεις τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βουτάς στο σιρόπι για 2 λεπτά. Αφού τα βγάλεις από το σιρόπι, πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια.
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 400 ml ηλιέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 10 γρ. baking powder
- 10 γρ. μαγειρική σόδα
- 10 γρ. κανέλλα
- 400 ml. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το λαδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ενα μπολ. Συνεχίζεις με το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα, το μπέϊκιν και τελευταίο το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις. Πλάθεις στο σχήμα που θέλεις και τα βάζεις σε λαδόκολλα που έχεις στρώσει σε ταψί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά. Το μέλι το προσθέτεις στο τέλος. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγάλεις τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βουτάς στο σιρόπι για 2 λεπτά. Αφού τα βγάλεις από το σιρόπι, πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια.