ΜΕΛΟΚΑΚΑΡΟΝΑ
Τα μελομακάρονα είναι ο λόγος που τα Χριστούγεννα μυρίζουν κανέλα. Τα
επιλέγουμε κάθε χρόνο μαζί με τους κουραμπιέδες αλλά φέτος θα σας
αλλάξουμε λίγο την παράδοση. Σας προτείνουμε τα μελοκακάρονα. Όχι όχι
δεν τα τρως και τα κακαρώνεις, τα τρως και γεύεσαι κάτι που όλοι αγαπάμε
αλλά δεν θα σου το πω. Θα το αναγνωρίσεις στα υλικά μας. Πάμε να τα
δούμε.
Υλικά
Για το σιρόπι:
Για το γαρνίρισμα:
Εκτέλεση
Βάζεις τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χτυπάς. Βάζεις λίγη κανέλα , τη μαγειρική σόδα , το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Στη συνέχεια ρίχνεις το χυμό πορτοκάλι και μια κουταλιά μέλι. Προσθέτεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ολικής άλεσης και ζυμώνω. Τα πλάθεις και τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.
- ½ κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ (250γρ στην κίτρινη συσκευασία, 250γρ ολικής άλεσης)
- 200 ml ηλιέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 25 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 5 γρ. baking powder
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 5 γρ. κανέλλα
- 1 κουταλιά κακάο
- 1 κουταλιά μέλι
Για το σιρόπι:
- 200 ml. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. μέλι
Για το γαρνίρισμα:
- Χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βάζεις τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χτυπάς. Βάζεις λίγη κανέλα , τη μαγειρική σόδα , το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Στη συνέχεια ρίχνεις το χυμό πορτοκάλι και μια κουταλιά μέλι. Προσθέτεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ολικής άλεσης και ζυμώνω. Τα πλάθεις και τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.