_ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για το φύλλο
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Για να ανοίξεις το φύλλο βάζεις σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύεις και στην συνέχεια προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αν κολλάει προσθέτεις λίγο αλεύρι. Το αφήνεις να ξεκουραστεί όσο φτιάχνεις τη γέμιση.
Για τη γέμιση ψιλοκόβεις τα μανιτάρια και τα βάζεις με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να σωταριστούν. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές και τις προσθέτεις στα μανιτάρια. Προσθέτεις αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Στη συνέχεια σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις λίγο να σιγοβράσει.
Στο μεταξύ τρίβεις τα τυριά , ψιλοκόβεις το μαϊντανό και τα προσθέτεις στη γέμιση με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνεις τη γέμιση λίγο να κρυώσει και ανοίγεις τα φύλλα. Λαδώνεις ένα ταψί , τοποθετείς το ένα φύλλο βάζεις μέσα τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο. Βάζεις λίγο λάδι από πάνω και ραντίζεις με λίγο νερό.
Ψήνεις στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 500 ml νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά ζάχαρι
- 1 κουταλιά αλάτι
Για την γέμιση
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 1 πράσινη και μια κόκκινη πιπεριά
- 200 γρ κασέρι
- 50 γρ γραβιέρα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 5ο ml κρασί
- αλάτι – μαύρο πιπέρι
- κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Για να ανοίξεις το φύλλο βάζεις σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύεις και στην συνέχεια προσθέτεις το νερό και ζυμώνεις. Αν κολλάει προσθέτεις λίγο αλεύρι. Το αφήνεις να ξεκουραστεί όσο φτιάχνεις τη γέμιση.
Για τη γέμιση ψιλοκόβεις τα μανιτάρια και τα βάζεις με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να σωταριστούν. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές και τις προσθέτεις στα μανιτάρια. Προσθέτεις αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι. Στη συνέχεια σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις λίγο να σιγοβράσει.
Στο μεταξύ τρίβεις τα τυριά , ψιλοκόβεις το μαϊντανό και τα προσθέτεις στη γέμιση με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνεις τη γέμιση λίγο να κρυώσει και ανοίγεις τα φύλλα. Λαδώνεις ένα ταψί , τοποθετείς το ένα φύλλο βάζεις μέσα τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο. Βάζεις λίγο λάδι από πάνω και ραντίζεις με λίγο νερό.
Ψήνεις στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.