ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Μήλα! Πόσο αγαπημένο φρούτο! Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να τα γευτείς και σήμερα θα σας φτιάξω ακόμη μια. Αν λατρεύεις τα μήλα όπως εμείς τότε δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, θα λατρέψεις και την σημερινή συνταγή μας. Μήλα γεμιστά με βρώμη και όχι μόνο
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζεις τη βρώμη, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Βάζεις κανέλα και το βούτυρο και το ανακατεύεις με τα χέρια. Προσθέτεις τριμμένα καρύδια και σταφίδες . Κόβεις από κάτω λίγο τα μήλα για να στέκονται. Βγάζεις το καπάκι απο το μήλο, και αδειάζεις τον πυρήνα του μήλου. Ρίχνεις μέσα μερικές σταγόνες πετιμέζι . Παίρνεις λίγη γέμιση και γεμίζεις το μήλο. Ψήνεις στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Από πάνω αν θέλεις τρίβεις σοκολάτα.
- 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 4 μήλα
- 1 μπολ βρώμη
- 125 γρ βούτυρο
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κουταλιές μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- λιγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζεις τη βρώμη, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Βάζεις κανέλα και το βούτυρο και το ανακατεύεις με τα χέρια. Προσθέτεις τριμμένα καρύδια και σταφίδες . Κόβεις από κάτω λίγο τα μήλα για να στέκονται. Βγάζεις το καπάκι απο το μήλο, και αδειάζεις τον πυρήνα του μήλου. Ρίχνεις μέσα μερικές σταγόνες πετιμέζι . Παίρνεις λίγη γέμιση και γεμίζεις το μήλο. Ψήνεις στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Από πάνω αν θέλεις τρίβεις σοκολάτα.