_ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά
για 12 κεκάκια
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα στεγνά υλικά και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Στη συνέχεια ρίχνεις σιγά σιγά τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μίγμα. Βάζεις σε φορμάκια για μάφινς χαρτάκια μαφινς και τα γεμίζεις με το μίγμα. Δεν τα γεμίζεις μέχρι πάνω επειδή θα φουσκώσουν στο φούρνο! Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις το μίγμα σε φορμάκια με σχήμα καρδιάς! Ψήνεις για 18-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα βγάζεις και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
Αν θες μετά από πάνω μπορείς να πασπαλίσεις άχνη ζάχαρη ή να βάλεις σαντιγί. Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις μία πολύ υγιεινή σάλτσα με ταχίνι και να τρίψεις σοκολάτα. Αν θες όμως μπορείς να φτιάξεις και το παρακάτω γλάσο με βούτυρο, κακάο, άχνη ζάχαρη και γάλα:
Γλάσο
Λιώνεις το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Το βγάζεις απο τη φωτιά και προσθέτεις άχνη ζάχαρη, κακάο και γάλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιομορφο μίγμα. Αν θες μπορεις να το κάνεις πιο πηχτό ή πιο υγρό. Το αφήνεις λίγο να σφήξει και στη συνέχεια το βάζεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να στολίσεις τα μάφινς. Εναλλακτικά μπορεις να βουτήξεις τα μάφινς ανάποδα μέσα στο γλάσο! Το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι να τρίψεις και κάτι έξτρα από πάνω για να κάνει χρωματική αντίθεση!
Εμείς από πάνω βάλαμε και λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο! Εσύ αν θες μπορείς να βάλεις τριμμένο αμύγδαλο ή τριμμένη λευκή σοκολάτα!
Καλή επιτυχία !!
για 12 κεκάκια
- 1 1/2 κούπα αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 4 κουταλιές κακάο
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- 3/4 κούπα άχνη ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 κουτάκια βανίλια
- 1 κούπα έτοιμο καφέ (νες ή φίλτρου) *Εναλλακτικά νερό ή γάλα
Για το γλάσο
- 4 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
- 4 κουταλιές κακάο
- 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 3 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα στεγνά υλικά και σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Στη συνέχεια ρίχνεις σιγά σιγά τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μίγμα. Βάζεις σε φορμάκια για μάφινς χαρτάκια μαφινς και τα γεμίζεις με το μίγμα. Δεν τα γεμίζεις μέχρι πάνω επειδή θα φουσκώσουν στο φούρνο! Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις το μίγμα σε φορμάκια με σχήμα καρδιάς! Ψήνεις για 18-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα βγάζεις και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.
Αν θες μετά από πάνω μπορείς να πασπαλίσεις άχνη ζάχαρη ή να βάλεις σαντιγί. Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις μία πολύ υγιεινή σάλτσα με ταχίνι και να τρίψεις σοκολάτα. Αν θες όμως μπορείς να φτιάξεις και το παρακάτω γλάσο με βούτυρο, κακάο, άχνη ζάχαρη και γάλα:
Γλάσο
Λιώνεις το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Το βγάζεις απο τη φωτιά και προσθέτεις άχνη ζάχαρη, κακάο και γάλα. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιομορφο μίγμα. Αν θες μπορεις να το κάνεις πιο πηχτό ή πιο υγρό. Το αφήνεις λίγο να σφήξει και στη συνέχεια το βάζεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να στολίσεις τα μάφινς. Εναλλακτικά μπορεις να βουτήξεις τα μάφινς ανάποδα μέσα στο γλάσο! Το τελευταίο που μπορείς να κάνεις είναι να τρίψεις και κάτι έξτρα από πάνω για να κάνει χρωματική αντίθεση!
Εμείς από πάνω βάλαμε και λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο! Εσύ αν θες μπορείς να βάλεις τριμμένο αμύγδαλο ή τριμμένη λευκή σοκολάτα!
Καλή επιτυχία !!