_ΚΡΕΠΟΜΕΛΕΤΑ
Κρέπα ή ομελέτα; Για να μην μπαίνεις στο δίλημμα φτιάξε μια κρεπομελέτα.
Είναι πιο ισορροπημένη και νόστιμη επιλογή. Ούτε σχεδόν σκέτος
υδατάνθρακας δεν είναι όπως οι κρέπες, ούτε σκέτη πρωτείνη με λιπαρα
όπως η ομελέτα. Είναι κάτι ανάμεσα! Διατροφικά ισορροπημένη και πολύ
νόστιμη! Πάμε να δούμε πως θα την κάνεις.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζεις το γάλα και τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάς καλά, προσθέτεις το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχεις ένα ομοιμομορφο μείγμα. Αν θέλεις το μείγμα να βγει πιο λείο το κοσκινίζεις. Λαδώνεις ελαφρα το τηγάνι και το βαζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζεις μέσα το μίγμα και περιμένεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει από κάτω (σήκωσε λιγο με σπατουλα για να δεις). Τη γυρνάς (στον αερα ή με σπατουλα) και ψήνεις άλλα 2 λεπτά. Έπειτα την βγάζεις από την φωτιά και την συνοδεύεις με φρέσκα λαχανικά που έχεις ήδη έτοιμα, κομμένα και πλυμένα.
- 2 κουταλιές αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 3 αβγά
- 50 ml γάλα
-
1/4 κουταλάκι αλάτι
-
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3 Πολύχρωμες πιπεριές (απο μισή θα χρειαστείς)
-
Λάδι για το τηγάνι
-
Σαλάτα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζεις το γάλα και τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάς καλά, προσθέτεις το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχεις ένα ομοιμομορφο μείγμα. Αν θέλεις το μείγμα να βγει πιο λείο το κοσκινίζεις. Λαδώνεις ελαφρα το τηγάνι και το βαζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζεις μέσα το μίγμα και περιμένεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει από κάτω (σήκωσε λιγο με σπατουλα για να δεις). Τη γυρνάς (στον αερα ή με σπατουλα) και ψήνεις άλλα 2 λεπτά. Έπειτα την βγάζεις από την φωτιά και την συνοδεύεις με φρέσκα λαχανικά που έχεις ήδη έτοιμα, κομμένα και πλυμένα.