ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
Μίγμα για τις κρέπες:
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά ώσπου να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας σχετικά αραιός χυλός. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και με μια κουτάλα για μεζούρα ρίχνουμε τον χυλό, ψήνουμε από την μια πλευρά και μετά από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες. Σ’ ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια προσθέτουμε το σπανάκι (ζεματισμένο) και συνεχίζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και ρίχνουμε και το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια πηκτή μπεσαμέλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε την γραβιέρα. Παίρνουμε μία-μία κρέπα βάζουμε γέμιση, την τυλίγουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 160 C για 20-30 λεπτά.
Μίγμα για τις κρέπες:
- 4-5 αυγά
- 1/2 lt γάλα
- 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 150 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
Για την γέμιση
- 1/2 kgr φρέσκο σπανάκι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- 50 γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 50 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1/2 lt γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά ώσπου να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας σχετικά αραιός χυλός. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και με μια κουτάλα για μεζούρα ρίχνουμε τον χυλό, ψήνουμε από την μια πλευρά και μετά από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες. Σ’ ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια προσθέτουμε το σπανάκι (ζεματισμένο) και συνεχίζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και ρίχνουμε και το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια πηκτή μπεσαμέλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε την γραβιέρα. Παίρνουμε μία-μία κρέπα βάζουμε γέμιση, την τυλίγουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 160 C για 20-30 λεπτά.