_ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
Υλικά
Για τα κρακεράκια
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι στο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λαδάκι. Ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι μας. Μετά το ζύμωμα το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ένα 20λεπτο περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε στο ζυμάρι το χοντρό αλάτι και τα βάζουμε στο ταψί για ψήσιμο.
Για τα κρακεράκια
- 2 κούπες αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 3/4 κούπας νερό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- Χοντρό αλάτι
- ή εναλλακτικά πιπέρι, μυρωδικά, σουσάμι
Για τη σάλτσα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλάκι κέτσαπ
- 1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι-πιπέρι
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι στο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λαδάκι. Ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι μας. Μετά το ζύμωμα το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ένα 20λεπτο περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε στο ζυμάρι το χοντρό αλάτι και τα βάζουμε στο ταψί για ψήσιμο.