ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ-ΚΟΥΡΑΜΠΛΕΔΕΣ
Σήμερα το επιβάλει η μέρα να φτιάξουμε κουραμπλέδες. Ναι κουραμπλέδες.
Ξέρω σας ξενίζει κάπως το όνομα αλλά αν συνεχίσεις να διαβάσεις θα
μάθεις πολύ σύντομα γιατί τους λέμε έτσι. Ο κουραμπλες είναι το τέλειο
χριστουγεννιάτικο γλυκό και μοιάζει πολύ με τους γνωστούς σε όλους μας
κουραμπιέδες. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πως θα φτιάξεις αυτή την
μοναδική συνταγή.
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάς το βούτυρο με 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις με το μίξερ. Ρίχνεις και τις βανίλιες. Πριν βάλεις το αλεύρι ρίχνεις το Blue Curacao , και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις. Τους πλάθεις με τα χέρια στο σχήμα που θέλεις και τους βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για 12-13 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- 600γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1 πακέτο Άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- (150 γρ. στο μίγμα)
- 10 γρ. baking powder
- 2 βανίλιες
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής/blue caracao
Εκτέλεση
Χτυπάς το βούτυρο με 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις με το μίξερ. Ρίχνεις και τις βανίλιες. Πριν βάλεις το αλεύρι ρίχνεις το Blue Curacao , και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις. Τους πλάθεις με τα χέρια στο σχήμα που θέλεις και τους βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για 12-13 λεπτά στους 180 βαθμούς.