ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
"Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
3 κούπες αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/4 κούπας βιτάμ
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
150 γρ. φουντουκόψυχα (σκόνη)
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με το κουτάλι. Τέλος ρίχνουμε και την φουντουκόψυχα. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε σειρές στη λαδόκολλα σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Πάνω σε κάθε μπαλίτσα τοποθετούμε από ένα φουντούκι. Ψήνουμε στους 175 C για 15 λεπτά.