_ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε για ελάχιστο χρόνο στο μίξερ το ηλιέλαιο με την ζάχαρη.
Αφού σβήσουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού το ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δουλεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.
Έχοντας μια εύπλαστη ζύμη πλάθουμε τα κουλουράκια δίνοντάς τα διάφορα σχήματα. Βαζουμε τα κουλουράκια στο ταψί το οποίο εχουμε προηγουμένος καλύψει με λαδόκολα.
Ψήνουμε στους σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 c για 10 λεπτά
- 700 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (180 γρ)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο (180 ml)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι (180 ml)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που την σβήνουμε στο χυμό πορτοκάλι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε για ελάχιστο χρόνο στο μίξερ το ηλιέλαιο με την ζάχαρη.
Αφού σβήσουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού το ρίχνουμε στο μίξερ και χτυπάμε το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δουλεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.
Έχοντας μια εύπλαστη ζύμη πλάθουμε τα κουλουράκια δίνοντάς τα διάφορα σχήματα. Βαζουμε τα κουλουράκια στο ταψί το οποίο εχουμε προηγουμένος καλύψει με λαδόκολα.
Ψήνουμε στους σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 c για 10 λεπτά