_ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Η μπανάνα, το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων μπορεί να γίνει η καλύτερη επιλογή για λαχταριστά κεκάκια. Τα υλικά είναι απλά και ο τρόπος παρασκευής εύκολος!
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε (ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η μπανάνα). Προσθέτουμε τα αβγά, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την φαρίνα ανακατεύοντας καλά για να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Προσθέτουμε στο μίγμα κάσιους ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.
Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μας στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 - 15 λεπτά περίπου. Όταν σερβίρουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 250 γρ. Φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές φυστίκια κάσιους
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε (ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η μπανάνα). Προσθέτουμε τα αβγά, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την φαρίνα ανακατεύοντας καλά για να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Προσθέτουμε στο μίγμα κάσιους ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.
Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μας στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 - 15 λεπτά περίπου. Όταν σερβίρουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.