_ΚΕΪΚ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Το βούτυρο, τα αβγά και ο χυμός πορτοκαλιού πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Κατόπιν, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, το χυμό με λίγο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη φαρίνα (όπου ήδη ανακατέψαμε τις βανίλιες) και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
- 1 φαρινα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 πακέτο βούτυρο με γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (200 γρ)
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- χύσμα 1 πορτοκαλιού
- λίγο γαλά
- λίγη κουβερτούρα
Μικρές συμβουλές
Το βούτυρο, τα αβγά και ο χυμός πορτοκαλιού πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Κατόπιν, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, το χυμό με λίγο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη φαρίνα (όπου ήδη ανακατέψαμε τις βανίλιες) και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο c για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.